sawatdee.hu

A Legnagyobb Kedvenc – Csirkés Pad Thai

Megosztom Facebookon
Elküldöm e-mailben

Talán sokunknak életünk legszebb emlékei vannak hozzákötődve a Pad Thaihoz. Ahogy a naplementében homokos tengerparton a gyékényen üldögélve vártunk, hogy a parti árus a robogóján elkészített finomságot szervirozza, vagy ahogy a kedvenc Deedee-nkbe beülve a felszolgáló hatalmas mosollyal az arcán már messziről kérdezi, hogy jöhet a szokásos? A csirkés Pad Thai, mosolyország leghíresebb főznivalója.

A thai konyha alapvető ismérve a csili, szezám és a szójaszósz. A világhírű sweet chilli szósz például Thaiföld ajándéka a világnak. Európainak sokszor szokatlan, de szinte mindig ízletes élmény a thai konyha, ha nem számoljuk ide a sült ázsiai csótányt, a sült patkányt és a hasonló ínyencségeket.

Na de foglalkozzunk akkor most egy kicsit a csirkés Pad Thai elkészítésével, melyet lehet hagyományosan rizstésztával, vagy üvegtésztával elkészíteni, de természetesen használhatunk metélt, vagy spagetti tésztát is, amit otthon találunk. A tészta főzésébe most ne menjünk bele, al dentére főzve a legjobb természetesen. Szűrjük és hűtsük le és tegyük félre kicsit.

A hagymát és a répát zsülienre, azaz vékony csíkokra, a fokhagymát préseljük, vagy apróra vágjuk. Válogatott zöldségeinket pedig kisebb kockára vágjuk fel. Tűzforró serpenyőben, olajon először a csíkokra vágott csirkét pár percig süssük, utána pedig szórjuk rá az összes zöldséget és alaposan pirítsuk le. Ajánlatos a lehető legmagasabb hőmérsékleten ezt a tevékenységet végezni, így kérgesedik a zöldség, mielőtt a tápérték eltávozna belőle, bezárja a zamatát és élvezhetjük minden hasznát a friss zöldségnek. Nyugodtan füstöljön a serpenyő, az a fontos, hogy ne égjen le a Pad Thaiunk.

Mikor már aranybarnára pirultak a zöldségek, húzzuk le a tűzről, és ha tojásosan szeretnénk, üssünk 2 tojást a serpenyőbe, keverjük el és pirítsuk meg kicsit. Végén hozzá adhatunk pár csepp mogyoró olajat!

A korábban már al dentére főzött tésztánk most ráboríthatjuk a zöldség mixre pár evőkanál olaj társaságában, majd pirítsuk egy kicsit tovább. Öntsünk rá szójaszószt, keverjük el, majd adjunk hozzá mézet, sweet chilit, gyömbért és a földimogyorót, elkeverjük és pár perc után meg is vagyunk.

Ugye milyen egyszerű?

Tálaláshoz használhatunk csírákat és szezámmagot, esetleg ízlés szerint további földimogyorót is szórhatunk rá.

Jó étvágyat!

Hozzávalók 2 főre:

  • 20 deka tészta
  • 20 deka csirkehús filé
  • zöldség keverék
  • sárgarépa
  • tojás
  • hagyma
  • fokhagyma,
  • gyömbér
  • sweet chilli szósz
  • szójaszósz
  • méz
  • földimogyoró
  • földimogyoró olaj
  • babcsíra
Megosztom Facebookon
Elküldöm e-mailben

Válj Te is 🇹🇭Thaiföld Szakértőjévé! Kövess minket Facebookon!

Február 28-án indultunk, és az első év alatt több, mint 400 thaiföldhöz köthető témát vesézünk itt ki.

Kapcsolódó cikkek:

sawatdee.hu

Reklámmentes Beléptető

Tagoknak

Nem vagy még tag?!? Akkor ide kattintva kaphatsz információt, hogyan lehetsz tag és élvezheted többek között a reklámmentességet a honlapon.

A Sawatdee.hu víziója, hogy 2024-re, a Thaiföldre kíváncsi magyar közösség tagjai mindegyikének ott legyen a könyvjelzőben, vagy kisikonban a telefon főképernyőjén, mert annyira hasznos, informatív és könnyű használni.

Hogy ha felismerjük ismerőseink érdeklődését Thaiföld iránt, reflexből vághassuk rá, hogy „irány tájékozódni a Sawatdee.hu-ra!”

Hasznossá válni.

Nézz szét jobban, mielőtt lelépsz...